Плащане

Заплащането на поръчаните издания става по два начина:

  • в момента на получаване на пратката – в брой, на куриера, под формата на наложен платеж;
  • по банков път.

Когато сте избрали плащането на куриерската фирма доставчик, сумата, която трябва да заплатите, включва НЕ САМО СТОЙНОСТТА НА ИЗДАНИЯТА, но и ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ ПЛАЩАНИЯ, свързани с естеството или процеса на доставката (например – доставна такса, такса за наложен платеж, такса за конкретен час на доставка и др.). Таксите извън стойността на изданията се начисляват от съответната куриерска фирма според нейните действащи ТАРИФИ. Информация за тарифните условия, свързани с доставката, можете да намерите в сайта на избраната куриерска фирма.

Ако правите плащането по банков път, е необходимо да направите банков превод в полза на „Сим Консулт Прес” ЕООД по следната сметка: Райфайзенбанк АД, IBAN BG41RZBB91551060520219, BIC: RZBBBGSF. В нареждането за превода впишете в полето „Основание за превода” номера на поръчката, получен по имейл. Поръчката ще бъде изпратена след получаване на банковия превод. Имайте предвид, че всички такси, свързани с осъществяването на банковия превод са за ВАША СМЕТКА.

След получаване на дължимата сума поръчката Ви ще бъде изпълнена на посочения от Вас адрес и чрез посочената от Вас куриерска фирма. В момента на получаване на пратката трябва да заплатите на куриера ВСИЧКИ РАЗХОДИ, СВЪРЗАНИ С ЕСТЕСТВОТО И ПРОЦЕСА НА ДОСТАВКАТА. Срокът на плащане за поръчки, при които се изисква предварително заплащане, е до 7 календарни дена от датата на генериране на поръчка в сайта. След изтичане на този срок и при ненаправено плащане поръчката се счита за отказана.

При получаване на пратката клиентът следва да провери съдържанието на пакета за съответствия на изпратената стока с подадената заявка. При констатирани нарушения във външния вид на стоката клиентът е длъжен да се обърне към куриера, който е длъжен да състави протокол за увреждане на пратката .

„Сим Консулт Прес”, собственик на онлайн книжарница www.literaiko.com, не носи никаква отговорност за щети и загуби при доставката, настъпили вследствие на обстоятелства, които са извън възможния негов контрол.

ОТКАЗ ОТ ПЛАЩАНЕ

Клиентът има право да откаже заплащането на доставката в следните случаи:

  • получените издания или продукти не съответстват като названия или брой на поръчаните;
  • получените издания или продукти са увредени или дефектни (с разкъсани или липсващи страници).

Извън тези условия „Сим Консулт Прес” ЕООД, собственик на онлайн книжарница www.literaiko.com, не носи никаква отговорност и няма задължения към клиента.

Доказването на изброените по-горе основания за отказ се удостоверяват чрез протокол, съставен от представител на куриерската фирма, в чието присъствие е направен огледът на пратката. Това изисква при получаване на пратката с поръчаните издания клиентът винаги да прави оглед на съдържащите се в пакета търговски продукти.