Плащане

ПЛАЩАНЕ

Заплащането на поръчаните издания става в момента на получаване на пратката – в брой, на куриера, под формата на наложен платеж. Сумата, която трябва да заплатите, включва НЕ САМО СТОЙНОСТТА НА ИЗДАНИЯТА, но и ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ ПЛАЩАНИЯ, свързани с естеството или процеса на доставката (например – доставна такса, такса за наложен платеж, такса за конкретен час на доставка и др.). Таксите извън стойността на изданията се начисляват от съответната куриерска фирма – ЕКОНТ, според нейните действащи ТАРИФИ. Информация за тарифните условия, свързани с доставката, можете да намерите в сайта на куриерската фирма.

При получаване на пратката клиентът следва да провери съдържанието на пакета за съответствия на изпратената стока с подадената заявка. При констатирани нарушения във външния вид на стоката клиентът е длъжен да се обърне към куриера, който трябва да състави протокол за увреждане на пратката .

„Сим Консулт Прес”, собственик на онлайн книжарница www.literaiko.com, не носи никаква отговорност за щети и загуби при доставката, настъпили вследствие на обстоятелства, които са извън възможния негов контрол.

ОТКАЗ ОТ ПЛАЩАНЕ

Клиентът има право да откаже заплащането на доставката в следните случаи:

  • получените издания или продукти не съответстват като названия или брой на поръчаните;
  • получените издания или продукти са увредени или дефектни (с разкъсани или липсващи страници).

Извън тези условия „Сим Консулт Прес” ЕООД, собственик на онлайн книжарница www.literaiko.com, не носи никаква отговорност и няма задължения към клиента.

Доказването на изброените по-горе основания за отказ се удостоверяват чрез протокол, съставен от представител на куриерската фирма, в чието присъствие е направен огледът на пратката. Това изисква при получаване на пратката с поръчаните издания клиентът винаги да прави оглед на съдържащите се в пакета търговски продукти.