За издателска къща „Литерайко”

Издателска къща „Литерайко” е с трайно присъствие на пазара от 2002 г. Започва дейността си с едноименното списание „Литерайко” – ценен помощник в подготовката по български език и литература не само за ученици, но и за много учители.

Още с първите си издания „Литерайко” печели бърза популярност. „Бестселъри” сред тях са „70 примерни теста за изпита в 7. клас”, „120 литературни разработки” – 1. и 2. част, „44 примерни теста по български език и литература за зрелостници и кандидат-студенти”, „66 примерни теста по български език и литература за 11. клас”, „55 примерни теста по български език и литература за 12. клас”. В продължение на повече от 15 години под знака на „Литерайко” излизат литературни алманаси, учебни помагала и множество сборници с тестове за ученици от 5. до 12. клас. Дейността на издателството е съсредоточена в сферата на обучението по български език и литература, а високият професионализъм на авторския екип и резултатността при използването на изданията му са превърнали книгите на „Литерайко” в търсени и високо ценени и от преподаватели, и от ученици.

От 2009 г. към издателската къща функционира и образователен център, който предлага чуждоезикова подготовка и подготовка по български език и литература за НВО в 7. клас, матура, ВУЗ. В него успешно се обучават деца и ученици от различни възрасти (от 4+ до зрелостници), както и възрастни.

Дейността на „Литерайко” включва и оказването на методическа помощ на преподаватели по български език и литература, осъществявана под формата на консултации, методически семинари, обмяна на опит.